♠ Jste škola, firma nebo instituce? Zavolejte nám pro nižší ceny na telefon 602 653 310 ♠
logo
kosik
blog header

Poradna

Vysokotlaké čističe si poradí i s odolnými skvrnami

9. září 2019 / Nákupní rádci
Usnadněte si údržbu teras, pergol, garážových stání i obrubníků. Vysokotlaké čisticí stroje vás zbaví odolných skvrn, a to bez použití čisticích přípravků. Přesvědčte se o síle čištění vysokým tlakem vody na vlastní oči. Využijete je v domácnostech a firmách, ale budou cenným pomocníkem i při profesionálním úklidu. Kdo jednou vyzkouší, ten už se bez něj neobejde!  

Jak funguje vysokotlaký čistič?

Vysokotlaký čistič pracuje na principu vodního tlaku. Síla vody je 20× až 50× vyšší než ve vodovodním potrubí. Při použití je proto důležité nikdy proudem vody nemířit na lidi, zvířata a křehké předměty.

Silný tlak vody dokáže perfektně vyčistit například dlažbu, auta, zahradní nábytek nebo zablácené kolo. Vysokotlaký čistič lze použít i na odstranění plevele z cestiček nebo k čištění stěn domů.

Tento praktický pomocník navíc šetří nejen váš čas, ale i vodu. Pokud pustíte běžnou zahradní hadici, proteče za hodinu asi 3 500 litrů vody. U tlakového čističe je to za stejnou dobu asi 400 až 600 litrů.

Vyberte si opravdu správně

Důležitým kritériem pro výběr je maximální možný tlak vody, který se udává v barech. Základní model s tlakem 110 barů pořídíte přibližně za 2 000 Kč a využijete ho hlavně pro příležitostné čištění aut, kol, zahradního náčiní nebo bazénů a fasád.

Pokud chcete čistit častěji, volte spíše výkonnější model s tlakem 130 barů, 150 barů nebo 160 barů. Pro údržbu velkých prostor a pro profesionální využití doporučujeme vysokotlaký čisticí stroj Bohman BP 93150 HeavyPro.

Při výběru věnujte pozornost typům trysek a příslušenství, existují například speciální nástavce pro čištění fasád, mytí kol aut nebo pro údržbu potrubí. Některé tlakové čističe se používají jen studenou vodu, jiné umožňují i mytí teplou vodou s přidáním čisticích přípravků.

Citlivé povrchy otestujte

Především u povrchů z přírodního kamene vždy vyzkoušejte vodní tlak nejprve na malé ploše. To platí i při použití nového čisticího prostředku. Nevhodným způsobem čištění byste mohli narušit strukturu kamene a zničit ho. Vždy také zjistěte, na jaké povrchy je přípravek určený. Pro čištění přírodního i umělého kamene doporučujeme přípravek Gres Clean MG160.

Impregnace: minimalizujte vznik dalších skvrn

Impregnací dlažeb, betonových cest i kamenných chodníčků zvýšíte odolnost povrchu proti skvrnám. Nečistoty se nebudou vsakovat do pórů, ale zůstanou na povrchu a snadno je setřete.

Můžete použít například impregnační přípravek Cleamen 127, na dlažbu a kámen se hodí i vosk Suciwax FIRME. Také u impregnace je důležitá zkouška přípravku na malém kousku povrchu. Všímejte si změn barvy nebo ztráty lesku.

To calculate your fertile days, use this website and get an estimation of your ovulation and period days. Simply add your cycle length and last period date, and see the results in seconds.