♠ Jste škola, firma nebo instituce? Zavolejte nám pro nižší ceny na telefon 602 653 310 ♠
logo
kosik
blog header

Poradna

Jak vybrat mop

10. listopadu 2018 / Nákupní rádci

Pořád máte zafixováno, že k úklidu podlahy je potřeba hlavně smeták, hadr a kýbl? Tak ten nechte v komoře a pojďte se podívat, jak podlahu uklidit snadno, rychle a hlavně bez bolavých zad. Poradíme vám totiž, jak si vybrat mop, se kterým půjde vytírání raz dva.
 

Při výběru správného mopu se můžete trochu ztrácet. Je jich přece tolik, tak který si vybrat? Nemusíte se bát, je to v podstatě jednoduché. Vybrat si totiž můžete ze 4 typů mopů, přičemž každý je vhodný na trochu jiný druh povrchu i styl úklidu. Pojďme si je ale představit.
 


 

Třásňové mopy

Ideální mop pro úklid členitějších místností. Skvěle se s ním dostanete pod každou skříňku, postel i židli. Třásňové mopy jsou skvělým pomocníkem pro domácnosti nebo úklid v menších komerčních prostorách, třeba kancelářích, obchodech nebo hotelových pokojích. Velkou výhodou třásňových mopů je jejich vysoká absorpce vlhkosti.
 

Ploché mopy

Důvod, proč jsou ploché mopy tak populární, je jasný, jsou zkrátka naprosto univerzální. Skvěle s nimi uklidíte doma, v kanceláři nebo obchodě i celou základní školu. Můžete k nim dokoupit nepřeberné množství návleků pro různé typy podlah i míry znečištění, díky tomu máte jeden úklidový nástroj na celou budovu.  
 

Rotační mopy

Skvělý pomocník na úklid dřevěných podlah a dalších povrchů, které si úplně netykají s větším množství vody. Díky otočnému kloubu totiž mop vyždímáte pohodlně a bez kontaktu s vodou. Ždímání je přitom tak efektivní, že zvládne odstranit téměř všechnu přebytečnou vodu. Podlahu tak vytíráte bez zbytečného smáčení, což citlivější povrchy opravdu ocení.
 

Zametací mopy

Proč nosit smeták i mop, když můžete mít 2v1. Se zametacím mopem můžete koště odložit a pohodlně podlahu zamést a vytřít zároveň. Skvěle se hodí pro úklid větších místností s pevnou podlahou. Díky zametacímu mopu se úklid stane výrazně efektivnější a pohodlnější činností.
 

Výběr mopu podle podlahy

Každý povrch má trochu jiné požadavky na úklid, a tak doporučujeme vybírat mop i podle toho, kde s ním budete uklízet.
 

Dlažba je skvělý povrch, který můžete vytírat jakýmkoli mopem. Tady bude záležet jen na povrchu dlažby. U těch se strukturou doporučujeme plochý mop s hrubším návlekem.
 

Linomarmoleumvinyl i PVC jsou stejně jako dlažba nenáročné druhy podlah. Na úklid tak můžete pozvat jakýkoliv mop.
 

Dřevolaminát a další citlivé povrchy nemají moc rády vlhko. Ideální je tak vytírání téměř na sucho. K úklidu těchto povrchů skvěle poslouží rotační mopy.
 

Kamenné podlahy jsou často náchylné na poškrábání. Ideální tak bude sáhnout po plochém mopu s návlekem z mikrovlákna.