♠ Jste škola, firma nebo instituce? Zavolejte nám pro nižší ceny na telefon 602 653 310 ♠
logo
kosik
blog header

Poradna

Jak odstranit rez: babské rady i profesionální tipy

29. září 2019 / Rady a tipy
Rez můžete objevit na mnoha typech povrchů a často odolává obvyklým způsobům čištění. Poradíme vám, jak se zbavit rzi z kovu, oblečení, keramiky, skla nebo porcelánu. Vyzkoušet můžete babské rady, nebo sáhněte po speciálním přípravku

Jak odstranit rez z kovů?

Rez můžete odstranit z kovů mechanicky pomocí ocelového kartáče, ocelové vlny nebo smirkového papíru. Druhou možností je rezavou vrstvu rozpustit přírodními nebo chemickými rozpouštědly.

Doporučuje se kovový předmět naložit do jablečného octa nebo Coca-Coly. Vyčistit jej také můžete jedlou solí nebo směsí ze soli a citronové šťávy. Z chemických produktů na kov výborně funguje například Univerzální mazivo WD-40.

Rezavá keramika a nerez

Se stopami rzi se často setkáváme v koupelně. Na nerezové povrchy můžete s úspěchem použít obyčejný ocet. Skvrn od rzi na dlažbě, obkladech a vaně se zbavíte pastou z citronové šťávy a boraxu nebo vinného kamene.

Nejjednodušší je ovšem pořídit si speciální přípravek, který je šetrný ke keramice i nerezu. My doporučujeme odstraňovač rzi REVO premium.

Zatočte se rzí na oblečení

Skvrna od rzi na vašem oblíbeném tričku? Nezoufejte, ještě nemusí být na vyhození. Zkuste skvrnu pokapat citronovou šťávou, posypat solí a nechat působit. Poté oblečení vyperte běžným způsobem. V některých případech skvrnu odstraníte mýdlem s jelenem.

Nepodařilo se? Vyzkoušejte na malém skrytém kousku látky odstraňovač rzi REVO premium. Pokud nedojde k poškození látky či změně barvy, naneste ho přímo na skvrnu.

Rez na skle a porcelánu

I na skle a porcelánu se mohou objevit rezavé skvrny. K jejich odstranění vyzkoušejte ocet, citronovou šťávu nebo speciální odrezovač REVO Premium.

Nanočástice vytvoří ochrannou vrstvu

Přípravek na odstraňování rzi REVO premium obsahuje nanočástice, které na povrchu vytváří ochrannou vrstvu. Vyčištěná věc tak zůstane čistá delší dobu. Přípravek koupíte v menším litrovém balení, nebo ve větším ekonomickém balení.
 

aquagen_deskal_1l.jpg          revo_premium_odstranovac_rzi_1l.jpg