♠ Jste škola, firma nebo instituce? Zavolejte nám pro nižší ceny na telefon 602 653 310 ♠
logo
kosik
blog header

Poradna

Jak odstranit zápach? Odhalte příčinu a najděte řešení

20. srpna 2019 / Rady a tipy

Zápach umí pěkně znepříjemnit život. A pokud jde o komerční prostory, odradí i vaše zákazníky. Zápach se nesnažte zakrýt vůní, je potřeba najít jeho příčinu a odstranit ji. Podívejte se s námi na ty nejčastější zdroje zápachu a rady, jak ho odstranit.



Zápach ze sifonu

Cítíte zápach z odpadu umyvadla, vany nebo dřezu? Zkuste ho vyčistit přírodní cestou. Vše, co budete potřebovat, najdete v kuchyni. Do odpadu nasypte větší sáček jedlé sody, přidejte 200 ml octa a po chvilce zalijte vroucí vodou. Ocet se sodou dokáží rozpustit mastnotu a usazeniny, které jsou obvyklou příčinou zápachu.

Při větším zanesení vodovodního potrubí bude potřeba zvolit účinnější řešení. Bacti SO je přírodní prostředek k uvolnění a zprůchodnění zaneseného odpadního potrubí a sifonu. Odstraní zápach a při pravidelném používání působí jako prevence usazenin.

Když lednice nevoní

Ze všeho nejdřív projděte celý obsah ledničky. Zápach může pocházet třeba od nahnilé zeleniny nebo ze špatně uzavřeného obalu aromatického sýra. Zkontrolujte také odtokový kanálek, zda není ucpaný. Stále vám lednice nevoní? I tady si pomůžete s běžnými surovinami. Zkuste třeba:

  • mletou kávu,
  • jedou sodu, nebo kypřící prášek,
  • plátky citronu,
  • rýži,
  • pomerančovou kůru.

Pokud se vám nechce experimentovat, pořiďte si pohlcovač pachu a přebytečné vlhkosti Power Air.

Neutralizujte zápach z odpadkového koše

Důležité je samozřejmě koš pravidelně vynášet, ale existují i vůně do košů, které zápach neutralizují. Jedno balení neutralizátoru nepříjemného zápachu vám v odpadkovém koši vydrží až 60 dní.

Zbavte se zápachu z myčky

Páchnout může samotná myčka i špinavé nádobí, které čeká delší dobu na umytí. Myčku doporučujeme pravidelně čistit. Ale jak často?

  • Každý týden vyndejte filtr a propláchněte ho horkou vodou.
  • Alespoň jednou měsíčně důkladně houbičkou otřete celý vnitřek, trysky i těsnění.
  • Dvakrát ročně použijte speciální čistič myčky.

Trvá vám dlouho, než myčku dostatečně naplníte pro zapnutí? Nádobí před vložením myčky opláchněte a používejte vůni do myčky.

Jak se zbavit zápachu z textilií?

Jedním z nejotravnějších a nejodolnějších zápachů je cigaretový kouř. Během pár minut od něj načichne všechno a nepříjemného odéru se budete těžko zbavovat. Co lze dát do pračky, vyperte. Ale jak odstranit zápach třeba z gauče, těžkých závěsů nebo ze sedaček v autě? Pomůže CC Fresh Up 2v1, neutralizuje nepříjemný zápach a rozpouští nečistoty a skvrny.

I pračku je důležité čistit

Zápach může pocházet také z pračky, na její čištění se totiž často zapomíná. Po každém praní je vhodné otřít gumové těsnění, aby se na něm netvořila plíseň. Vypláchněte i zásobník pracího prášku. Jednou za tři měsíce se doporučuje provést důkladné pročištění pračky. Tablety Waschkönig odstraní bakterie, zbytky pracích prostředků i vodní kámen. Jen z čisté pračky budete mít krásně svěží a voňavé prádlo.